Uitvaartspreker/Ritueelbegeleider bij afscheid

Een afscheid waar u met een goed gevoel op terugkijkt en waar u steun uit put. Dat is het doel dat ik, Ans Dohmen-Bakker, voor ogen heb. Ik begeleid u graag als ritueelbegeleider of uitvaartspreker bij het afscheid van een geliefde.

Met Ans Dohmen een persoonlijk afscheid vormgeven

Als ritueelbegeleider bij afscheid schrijf ik het levensverhaal en/of het In Memoriam van de overledene. Ook ga ik voor als spreker tijdens de uitvaart. Na het overlijden luister ik tijdens een bezoek naar uw verhalen, herinneringen en wensen. Samen bepalen we de inhoud van een persoonlijk en liefdevol afscheid. Dit kan bijvoorbeeld met muziek, gedichten en persoonlijke woorden van sprekers uit uw midden. De teksten voor de afscheidsbijeenkomst stuur ik u ter beoordeling toe en kunnen nog worden aangepast. Wanneer bij het afscheid jonge kinderen zijn betrokken, maak ik desgewenst een verhaal dat speciaal op hen is afgestemd. Ook voor kinderen is een goed afscheid namelijk belangrijk.

Wat doet Ans Dohmen als uitvaartspreker/ritueelbegeleider bij afscheid?
  • Contact met de nabestaanden over de afscheidsbijeenkomst
  • Invulling geven aan de uitvaart met liederen, gedichten en persoonlijke woorden
  • Rituelen om de betekenis van de overledene te benadrukken
  • Persoonlijke rituelen en verhalen gericht op jonge kinderen
  • Een ritueel afscheid bij de asverstrooiing
Rituelen geven bij afscheid blijvende waarde

Samen met u als familie en vrienden bepalen we de inhoud van een persoonlijk en liefdevol afscheid. We bereiden de uitvaart voor met muziek, gedichten en sprekers. Er is veel ruimte voor uw eigen bijdragen. Mochten die er niet zijn, dan komen we toch tot een persoonlijk afscheid.

Het gebruik van een ritueel kan de betekenis en verbondenheid die de overledene met u had nog meer diepte geven. Dit kan vaak al op eenvoudige wijze. Denk aan het aansteken van kaarsen om de speciale betekenis die hij/zij voor u heeft gehad te benadrukken met warmte en licht.

Voor jonge kinderen die achterblijven, is het net zo belangrijk om goed afscheid te nemen. Daarom maak ik desgewenst een verhaal speciaal afgestemd op kinderen.

De dagen voor de uitvaart blijven we in contact. De teksten voor de afscheidsbijeenkomst mail ik u toe ter goedkeuring naar u toe.

Na crematie kan ik de nabestaanden ondersteunen met een ritueel bij de asverstrooiing. Neem gerust contact op voor meer informatie of een kosteloos kennismakingsgesprek.

"Uw verdriet kan ik niet wegnemen,
maar terugkijken op een mooi afscheid geeft wel troost"