Verliesbegeleiding

Ondersteuning bij rouw en verlies

Er zijn vele vormen van verlies. Een overlijden is daar een van, maar ook echtscheiding, ziekte of ontslag. We weten allemaal dat verlies bij het leven hoort, maar het is niet altijd gemakkelijk om na een verlies weer vorm te geven aan het leven. Het verweven en integreren van verlies is hard werken.

Met professionele aandacht en ondersteuning kan ik u helpen weer verbinding te maken met het leven en met het hervinden van uw veerkracht. Samen gaan we aan de slag om het verlies in uw leven te integreren. Stilstaan bij het leven kan soms nodig zijn om dan te ontdekken welke wegen er nog meer zijn in het leven.

Ook voor werkgevers en werknemers kan ik een belangrijke rol innemen na een verlies. Wanneer een collega komt te overlijden kan dat veel invloed hebben. Ook wanneer een collega een dierbare verliest waardoor werken lastig wordt, kan dit voor de achterblijvende collega’s moeilijk zijn. Hoe ondersteun je iemand met zoveel verdriet en hoe ga je om met de extra werkdruk. Met ondersteuning van organisaties¬†help ik hierbij. Regelmatig organiseer ik lezingen en bijeenkomsten over rouw en verlies. In de agenda vindt u dit. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werkvormen bij verliesbegeleiding/ rouw coaching

Ik gebruik diverse werkvormen in de verliesbegeleiding en coaching. Om stil te staan bij het leven kan het helpen juist in beweging te komen en samen te gaan wandelen. U komt letterlijk in beweging om uw leven weer in eigen hand te nemen.

Ook werk ik met verhalen en metaforen (narratief werken) en systemisch werk. Uw verlies in beeld brengen door middel van poppetjes (verlies in beeld) en zo de diepere lagen aanraken om in verbinding te komen met u zelf.

Andere werkvormen die ik inzet zijn o.a. het spel Alle sterren van de hemel en andere spelvormen, gesprekstechnieken en het werken met rituelen.

"Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen
Wat mij altijd overkomt "